NYHED! Endagstur til Helsingør med besøg pü M/S Museet
for Søfart og Kronborg

Endagstur til Helsingør med besøg pü M/S Museet for Søfart og Kronborg

Tag med pü en hyggelig og oplevelsesrig endagstur til Helsingør, d. 17. september 2024

Der er lagt op til en hyggelig dag med en masse spÌndende historier og oplevelser, nür vi tager pü endagstur til Helsingør. Se dagens program, pris samt praktisk information lige her:

17. september 2024:
Efter opsamling på Lolland-Falster kører vi mod Helsingør, vi gør et stop undervejs for at servere buskaffe inklusiv en smurt bolle. Første besøg på turen bliver på M/S Museet for Søfart – se beskrivelsen længere nede. Her starter vi med frokost efterfulgt af en guidet rundvisning. Rundvisningen tager en time og derefter er der lidt tid på egen hånd. Efterfølgende går vi fra museet og til Kronborg. – se beskrivelsen længere nede. Efter besøget og rundvisningen på Kronborg går vi tilbage til bussen og kører hjem mod Falster og Lolland. På vej hjem serverer vi en sandwich inklusiv 1 drik.

M/S Museet for Søfart
M/S Museet for Søfart er et fremtrÌdende museum i Helsingør. Det er dedikeret til at udforske og formidle Danmarks rige maritime arv og historie. Museet blev grundlagt i 1915 og har siden vÌret et centrum for kulturel og historisk lÌring inden for søfartens verden.

M/S Museet for Søfart er beliggende i en imponerende bygning designet af den danske arkitekt Bjarke Ingels, der blev fÌrdiggjort i 2013. Bygningen er en del af en omfattende renovering og udvidelse af museet, der sigter mod at skabe en moderne og interaktiv oplevelse for besøgende.

Museet huser en imponerende samling af genstande relateret til søfart, herunder skibsmodeller, navigationsudstyr, kunstvÌrker, fotografier og meget mere. Derudover tilbyder museet en rÌkke udstillinger, der spÌnder over forskellige aspekter af søfartens historie, herunder handel, opdagelsesrejser, krigsførelse til søs og moderne skibsfartsteknologi.

Kronborg
Rundvisningen - Alt om Kronborg, tager 60 min.

Turen inkluderer besøg i de kongelige gemakker, dansesalen, slotskirken og ved Holger Danske i kasematterne.

Det er en klassisk tur med indføring i Kronborgs hovedfortÌlling om slot og fÌstning, sundtold, soldaterliv og hofliv i renÌssancen.

BemĂŚrk: Der er en del trapper pĂĽ Kronborg, sĂĽ turen er ikke egnet for dĂĽrligt gĂĽende.

Kronborg er en imponerende renÌssanceborg, det er mest berømt for at vÌre skuepladsen for William Shakespeares skuespil "Hamlet" og er derfor ogsü kendt som "Hamlets slot". Borgens historie gür dog langt tilbage før Shakespeares tid.

Kronborg blev oprindeligt bygget som en fÌstning i det 15. ürhundrede af kong Erik af Pommern. Senere blev den ombygget til en imponerende renÌssanceborg af kong Frederik II i slutningen af det 16. ürhundrede. Med dens strategiske placering ved ØresundstrÌdet fungerede Kronborg som en vigtig toldstation og et symbol pü Danmarks magt og velstand i den periode.

Borgen er kendt for sin imponerende arkitektur, isÌr dens fire vinkelbastioner, som giver et majestÌtisk udseende. Kronborg er ogsü berømt for sine overdüdige sale og vÌrelser, herunder det storslüede Riddersal, hvor mange vigtige begivenheder og banketter fandt sted.

Pris: Pris pr. person kr. 945,-

Med i prisen er:

  • Bus
  • Rejselederservice fra Skørringe
  • 1 x buskaffe med smurt bolle
  • 1 x sandwich inklusiv 1 drik
  • Entre og frokost inklusiv 1 drik og rundvisning pĂĽ M/S Museet for Søfart
  • Entre og rundvisning pĂĽ Kronborg

Tilmelding:
Tilmelding til turen kan ske pĂĽ mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller pĂĽ telefon 54608012.

Vi glæder os til at byde jer velkommen på turen til Helsingør 😀

Opsamlingssteder hovedbus:

Udrejse Hjemrejse
07.45 Nakskov Krøyers gürd 19.55
08.00 Søllested v. rundkørsel 19.40
08.15 Maribo Bane 19.25
08.30 Sakskøbing Bane 19.10
08.55 Nykøbing F. Cementen 18.45
09.10 Højmølle 18.30

Se rejser

Klik pĂĽ "Se aktuelle rejser" for at se rejser og ture.


FĂĽ et tilbud

Ring pĂĽ telefon 54 60 80 12 eller klik pĂĽ linket her for at fĂĽ et uforpligtende tilbud pĂĽ jeres nĂŚste busrejse.