Nyhed - 4 dage til Goslar – Harzens Kejserby

4 dage til Goslar – Harzens Kejserby

Tag med når Skørringe Rejser besøger Goslar - Harzens største by d. 21- 24 juni 2024

Det bliver en rigtig spændende og historisk tur når vi kører til Goslar i Harzen. Se hele programmet, pris samt praktisk information lige her:

Fredag 21. juni 2024: Efter busopsamling tager vi kl. 8.15 færge fra Rødby til Puttgarden inkl. en morgentallerken ombord, og derefter kørsel mod Harzen, ved middagstid gør vi et stop ved Berg & Tal Abenteuer Resort i Bispingen, her besøger vi det populære 'Das Verrüchte Haus' - det forrykte hus, som er et hus hvor alt i huset står på hovedet, inkl. Huset. Samme sted er der en indendørs skibakke hvor man året rundt kan stå på ski. Vi spiser i restauranten ved siden af skibakken med et kig ind på sneen.

Vi fortsætter efter frokosten og ankommer sidst på eftermiddagen i Goslar, indkvartering og aftensmad på Hotel Der Achtermann, Rosentorstraße 20, 38640 Goslar.

Goslar er en af danskernes foretrukne byer i Harzen og med god grund. Det er en flot og velbevaret by, og den har alt det, der skal til for, at vi rigtig føler os i Harzen. En smuk bykerne med et verdenskendt rådhus, rester af ringmuren og en byport.

Lørdag 22. juni 2024: Efter morgenmaden skal vi på byrundtur i Goslar, vi bliver mødt på hotellet af 2 lokalguider der viser os byens seværdigheder på en gåtur rundt i byen. Efter byrundvisningen bliver der lidt tid på egen hånd til evt. at fordybe sig i nogen af seværdighederne. Efterfølgende skal vi spise frokost på en lokal restaurant i Goslar. Efter frokosten skal vi på minebesøg.

Harzen er et skatkammer af mineraler og metaller, sølv, kobber og kul, jern og guld. Overalt står udtjente miner og gør Harzen lige så hullet som en schweizerost. Den største og ældste er Rammelsberg-minen i udkanten af byen Goslar, den har en fornem plads på UNESCOs verdensarvsliste. Her kan vi med egne øjne se, hvordan jagten på ædle metaller har udviklet sig fra de første primitive miner, hvor arbejdere med livet som indsats hamrede sig vej ind i bjerget, til de mest moderne sprængningsmetoder. Et lille bjergtog med en guide tager os med helt ind i minen i bjerget. OBS, husk varmt tøj, temperaturen inde i bjerget er 12 grader.

Aftensmad på hotellet.

Søndag 23. juni 2024: Efter en dejlig morgenbuffet kører vi til Torfhaus, Torfhaus er et ”mini” bjerg i Harzen hvor vi i klart vejr får en fantastisk udsigt over området og evt. et kig op til det højeste punkt i Harzen, Bloksbjerg (Brocken). Derefter kører vi til Tysklands længste hængebro for fodgænger ved Rappbodentalsperre, TITAN-RT, her bliver der mulighed for at gå en tur på broen. Dagens frokost får vi på en lokal restaurant i Wernigerode. Efter frokosten skal vi med et lille turisttog op til Wernigerode Slot, der ligger højt over byen og her får vi bl.a. en storslået udsigt over de skovklædte bjerge omkring byen – entre til slottet er ikke inklusiv.

Aftensmad på hotellet.

Mandag 24. juni 2024: Efter morgenmaden pakker vi bussen og køre mod Danmark, vi gør et stop ved Schiffshebewerk Scharnebeck, der er en slags ”elevator” for skibe der sejler på Elben, vi får en rundvisning med en lokal guide på værket. Frokosten spiser vi på en nærliggende restaurant, derefter kørsel mod Puttgarden og færgen til Rødby. Der bliver mulighed for at handle i en af grænsebutikkerne inden afgang med færgen. Hjemkomst først på aftenen.

Pris:
Pris pr. person i delt dobbeltværelse kr. 4625,-
Enkeltværelsestillæg kr. 400,-

Med i prisen er:

 • Bustransport i 4 dage, transferbus T/R, færge Rødby-Puttgarden T/R
 • Obligatorisk bidrag til rejsegarantifonden, moms og afgifter
 • 3 nætter på Hotel der Achtermann med halvpension inkl. 1 drik pr. aften
 • Lokalguide på bygåtur i Goslar
 • Besøg i Modellbauwelt på Berg & Tal Abenteuer Resort i Bispingen
 • Besøg i Rammelsberg-minen
 • Besøg på TITAN-RT hængebro
 • Besøg i Wernigerode og køretur med lille turisttog til Wernigerode Slot
 • Besøg og rundvisning på Schiffshebewerk Scharnebeck
 • Morgentallerken på færge ud
 • Frokost 1. dag, inkl. 1 drik på Berg & Tal Abenteuer Resort i Bispingen
 • Frokost 2. dag, på lokal restaurant i Goslar inkl. 1 drik
 • Frokost 3. dag, på lokal restaurant i Wernigerode inkl. 1 drik
 • Frokost 4. dag, på restaurant nær Schiffshebewerk Scharnebeck, inkl. 1 drik
 • Dansk rejseleder på hele turen
 • Buskaffe med tilbehør, de dage det kan passe

Tilmelding:
Tilmelding til turen kan ske på mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller på telefon 54608012.

Vi glæder os til at byde jer velkommen på turen til Goslar 😀

Hovedbus

Sted Højmølle kro Nykøbing F. Cementen Sakskøbing Bane Maribo Bane Rødbyhavn Kirke Færge Rødby/Puttgarden
Ud 06.20 06.45 07.15 07.30 07.50 08.15
Hjem 19.30 19.15 18.50 18.35 18.15 17.15

Opsamlingsbus

Sted Nakskov Krøyers gård p-plads Søllested v. rundkørsel Rødbyhavn Kirke
Ud 07.15 07.30 07.50
Hjem 18.45 18.30 18.15

Vend din mobiltelefon til landscape for at se opsamling og hjemkomst.

Device orientation gif

Se rejser

Klik på "Se aktuelle rejser" for at se rejser og ture.


Få et tilbud

Ring på telefon 54 60 80 12 eller klik på linket her for at få et uforpligtende tilbud på jeres næste busrejse.